top of page

Стоматолог

Шкода від куріння тютюнових виробів доведена вже давно. Однак, основні проблеми здоров'я, якими так люблять лякати курців - це рак легенів і розвиток серцево-судинних захворювань. А от про наслідки тютюнопаління для наших зубів чомусь не згадують.

Першим і найбільш нешкідливим наслідком є потемніння або пожовтіння зубної емалі. Подібне явище викликане смолами, що знаходяться у складі сигарети. Боротися з такою проблемою можна використовуючи спеціальні зубні пасти або ж процедури професійного відбілювання.

Американськими вченими було доведено, що куріння провокує зростання числа захворювань ясен і викликає серйозні патології. Наприклад, згубна звичка в кілька разів прискорює ризик утворення зубного каменю. А смоломісткі речовини в тютюновому димі викликають дегенеративні зміни в слизовій оболонці порожнини рота. Компоненти тютюнового диму також порушують кровообіг в яснах, викликають атрофію слизової оболонки ясен. Крім того, доведено канцерогенний вплив компонентів тютюнового диму на слизову ротової порожнини. Більшість страждальців з раком губи і слизової оболонки порожнини рота - курці.

Все це в підсумку призводить до розвитку у курця хронічного гінгівіту (запалення ясен), а згодом і пародонтиту (найбільш поширене запальне захворювання пародонту (комплекс тканин, які оточують зуб).

Підводячи підсумки негативних наслідків куріння з точки зору стоматології, можна зробити висновок, що у курців набагато частіше зустрічаються:

· Рак слизової оболонки порожнини рота

· Неприємний запах з рота

· потемніння зубів

· втрата зубів

· остеомієліт щелепи

· Зміна смаку їжі

· захворювання ясен

· Менша ефективність лікування захворювань пародонту

· Менш успішний результат протезування

Матеріл підготовлено Спорінапті Дарією, ученицею 9-А класу


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page